image description

Job i transport

Transportbranchen binder landet sammen, sørger for varer på hylderne og skaber vækst i samfundet. Jobbet som chauffør rummer ansvar og frihed, men desværre har de positive historier om branchen gennem længere tid været trængt i baggrunden af de negative. Jobbet som lastbilchauffør har fået et dårligt omdømme, som gør det svært at tiltrække den nødvendige arbejdskraft til branchen. Med image- og rekrutteringskampagnen ”Job i transport” har Transportens Udviklingsfond siden august 2015 arbejdet målrettet med at punktere myter om branchen. 

Projekter

Job i transport: Rekrutteringskampagne til godstransportbranchen

Godstransportbranchen er udfordret af mangel på arbejdskraft. Chaufførernes gennemsnitsalder er stigende, og over en tredjedel af personerne bag rettet i danske lastbiler er nu over 50 år. Fortsætter udviklingen, vil Danmark om få år få brug for ca. 2.500 nye chauffører.

Det er baggrunden for, at 3F, ATL og DTL-A i regi af fondene Transportens udviklingsfond og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond iværksatte kampagnen ”Job i Transport” i august 2015. Kampagnens mission er at tiltrække flere medarbejdere til godstransportbranchen. Det sker gennem en bred række af kampagneaktiviteter, der alle sætter fokus på fordelene ved at arbejde i godstransportbranchen og er målrettet både de unge, deres forældre, personer der overvejer et brancheskift og nydanskere.

"Som chauffør har man et selvstændigt arbejde med et stort ansvar. Det er et udadvendt job, hvor man er tæt på kunderne, og man får en god overenskomstmæssig løn. De positive sider ved at være chauffør er trængt i baggrunden de senere år. Dem fremhæver vi med kampagnen," siger branchedirektør i ATL Lars William Wesch.

Kampagnen har allerede opnået stor succes – blandt andet med musikvideoen ”Jeg leverer varen”, der blev lanceret i april 2017, og som samme år var den fjerde mest sete kommercielle video på YouTube i Danmark med 2,3 millioner visninger. Et andet element i kampagnen har desuden været dannelsen af Transportens Rekrutteringsalliance, hvor de fire væsentligste aktører – virksomheder, jobcentre, uddannelsesinstitutioner og fagbevægelsen – samarbejder om bedre rekruttering til godstransportbranchen.

Job i Transport er synlig på diverse sociale medier, i digitale medier og på kampagnehjemmesiden www.jobitransport.dk.

Du kan følge kampagnen på Facebooksiden: Facebook.com/jobitransport.