image description

Roadshow

Siden august 2016 har vores specialdesignede Volvo-truck turneret rundt på vejene i Danmark, hvor både folkeskoler, efterskoler, produktionsskoler og erhvervsskoler har haft glæde af et besøg. I lastbilen får de unge mulighed for at komme helt tæt på jobbene inden for chauffør- og lagerområdet. Har din skole også lyst til at få besøg af lastbilen? Så kontakt Magnus Købke, Projektchef i Transportens Udviklingsfond, på:

Mail: mk@tu.dk

Telefon: 22 61 59 60

Projekter

Roadshow er et stort hit blandt de unge

Godstransportbranchens specialdesignede lastbil har allerede holdt parkeret i mere end 400 skolegårde siden den indtog vejene i august 2016, og over 20.000 skoleelever har haft glæde af et besøg. Lastbilen har også deltaget på messer og udstillinger landet over. I trucken kan de unge få en forsmag på jobs indenfor chauffør- og lagerområdet, bl.a. ved at prøve en tur i lastbil-simulatoren og møde en chaufførlærling og høre mere om uddannelsesvejen til chaufførjobbet.  

De unge viser stor interesse, når de bliver præsenteret for godstransportbranchen i form af en kæmpe truck i skolegården. Det er den helt rigtige måde at vække skoleelevernes interesse på, hvis man spørger Heine Schultz, konsulent i Transportens Udviklingsfond, der sidder bag rattet i Roadshowlastbilen: ”Det vækker jo opsigt, når der pludselig står en kæmpe lastbil foran vinduet. De unge synes, det er sjovt og spændende at få besøg af lastbilen, og det giver en masse kendskab til godstransportbranchen – også for dem, der allerede er afklaret med, hvad de skal efter 9.-10. klasse. Det er håndgribeligt i modsætning til at lære om faget inde i klasselokalet”.

Imagekampagne med mål om flere chauffører

Roadshowet er en del af image- og rekrutteringskampagnen ”Job i Transport”, der er iværksat af 3F, ATL og DTL-A i regi af fondene Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond. Baggrunden for kampagnen er en stor mangel på arbejdskraft i transportbranchen, da der om få år bliver brug for op imod 2.500 nye chauffører. Derfor har ”Job i Transport” siden august 2015 arbejdet på at forbedre godstransportbranchens image, tiltrække flere til branchen samt haft fokus på at fastholde branchens nuværende medarbejdere.

Roadshowet fortsætter til foråret 2022

Roadshowets popularitet har resulteret i, at lastbilen fortsætter den succesfulde Danmarksturné, og køreplanen er netop blevet forlænget indtil marts 2022. Ud over nye stop på ruten er der også stor efterspørgsel hos skoler, der ønsker at få besøg af roadshowet igen.

”Den stigende interesse fra år til år fortæller os, at skolerne synes, det er en succes. Vi har nogle skoler, som vi skal besøge for fjerde gang, og lastbilen er på vejen til og med marts 2022,” fortæller Transportens Udviklingsfonds projektchef Magnus Købke.

 

Job i Transport på Facebook:   https://www.facebook.com/jobitransport/

Job i Transports-kampagneside:   www.jobitransport.dk

Roadshow er et stort hit blandt de unge