image description

Roadshowet er tilbage

Godstransportbranchens specialdesignede lastbil har allerede besøgt mere end 600 skolegårde, siden den indtog vejene i august 2016. Over 40.000 skoleelever har haft glæde af et besøg. Den helt nye Mercedes-truck er klar til at byde elever velkommen. Vil din skole have besøg af lastbilen? Vi besøger skoler i takt med, at restriktionerne lempes. Kontakt projektchef Magnus Købke på mail: mk@tu.dk eller telefon: 22 61 59 60.

Projekter

TURNERER HELE DANMARK

I transportbranchens specialdesignede truck kan elever i hele landet prøve kræfter med chaufførjobbet og få viden om mulighederne bag rattet.  Det landsdækkende Roadshow har siden 2016 besøgt skoler over hele landet for at give de unge et indblik i transportbranchen.  I lyset af coronasituationen besøger roadshowet landets skoler i takt med, at restriktionerne lempes.  Se en film, hvor kæmpe-trucken aflægger en skole besøg her.

Spritny og opgraderet lastbil

I forbindelse med corona har lastbilen holdt stille – men tiden er blevet brugt godt.  Lastbilen er nemlig blevet opgraderet.  I den spritnye lastbil kan eleverne både prøve en lastbilsimulator og en kransimulator, hvor de får et realistisk billede af, hvordan det er at styre de store maskiner.  Derudover kan eleverne quizze og få en snak med unge chauffører om deres vej til førerhuset.

Flere kvinder i førersædet

Den nye lastbil har også fået et nyt design, og efter sommer vil trucken køre på vejene med et stærkt budskab:  Der skal flere kvinder i førersædet!

I Danmark er det kun 2 ud af 100 lastbiler, der føres af en kvinde.  Det placerer godstransporten blandt de brancher med absolut færrest kvindelige medarbejdere.  Hvis den tendens skal ændres, skal bevægelsen starte nedefra – helt nede i folkeskolen, hvor man som ung pige skal se godstransportbranchen som en mulighed.  Derfor kører lastbilen ud til skolerne med det vigtige budskab om, at der skal flere kvinder i transportbranchen.

”Pigerne synes, at det er lige så sjovt at prøve lastsimulatoren som drengene – det er bare de færreste af pigerne, der har overvejet transportbranchen som en mulighed.  Dét vil vi gøre op med. Vi ved, at chaufførjobbet er velegnet til kvinder.  Og de kvinder, der arbejder inden for godstransport, betegner det som et arbejde, der passer til deres fysik og øvrige liv”, siger Magnus Købke, projektchef for Transportens Udviklingsfond, der kører rundt til skolerne med lastbilen.

Besøg på jeres skole?

Arbejder du på en skole, som har lyst til at få lastbilen på besøg? Så kontakt Projektchef i Transportens Udviklingsfond:

Magnus Købke

Mail: mk@tu.dk

Telefon: 22 61 59 60

Roadshowet er en del af kampagnen ”Job i transport”, som 3F, ATL og DTL-A i regi af fondene Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond står bag.

Roadshow er et stort hit blandt de unge