Nyhed vedrørende Cargo Dynasty

29.01.2015

Fynboer vandt Cargo Dynasty Cup

Fynboer vandt Cargo Dynasty Cup

Tusindvis af unge så til, da fire ungersvende fra Kroggårdskolen i Odense løb med sejren og 10.000 kroner i Cargo Dynasty Cup.

Efter en intens finale i Bella Center 8. Januar løb det virtuelle vognmandsfirma ’M8 4 U Transport’ fra Kroggårdsskolen i Odense med hæderen som Danmarks dygtigste virtuelle vognmands-imperie byggere.

Cargo Dynasty er et prisbelønnet undervisningsspil, hvor kombattanterne dyster om at skabe den bedste vognmandsvirksomhed fra bunden. Transportens Udviklingsfond står bag initiativ og finansiering, mens TUR Forlag har haft ansvaret for udviklingen.

Ud over æren scorede de fire ungersvende, Borna Shahin Kiya, Jacob Øhlenschlæger Guldager, Oscar Ibsen og Andreas Kaehne Larsen, 10.000 kr. til en klassefest.

Det andet finalehold fra Lyreskovskolen i Padborg gav odenseanerne kamp til stregen, men i sidste ende, kunne de intet stille op mod den fynske overmagt.

Kolde knøse
Finalen blev afholdt i festlige omgivelser ved den 40.000 mennesker stærke SKILLS festival, som er det årlige danmarksmesterskab for unge, som er i gang med en erhvervsuddannelse.
Der var altså publikum nok til at ryste selv den bedste og også solid opbakning fra de to holds klassekammerater. Hertil kom stand up-komikerne Ruben Søltoft og Mark le Fevre, der var showets værter, og opmuntrede spillere og publikum med sang og klovnerier  under finalen.

M8 4 U-drengene holdt dog hovedet koldt under al virakken. Holdet fra Kroggårdsskolen vandt ordrer, byggede lagerbygninger, købte lastbiler og efteruddannede personale som de sande mestre i Cargo Dynasty, de nu har papir på, at de er.

Gylden fremtid
Finalen i Bella Center var kulminationen på flere måneders hårdt arbejde og mange timers intens dygtiggørelse i undervisningsspillet. Tusindvis af folkeskoleelever i hold på fire personer har dystet om at blive et af de to hold, der nåede finalen 8. Januar.
Selv om der var mange dygtige hold, der bringer løfter om en gylden fremtid for den danske transportbranche, var der i sidste ende kun ét hold, der kunne vinde.

Cargo Dynasty er udviklet af Forlaget TUR på initiativ og med finansiering fra Transportens Udviklingsfond ), og det var en stolt projektchef fra Transportens Udviklingsfond, Magnus Købke, der til sidst kunne overrække den store check til de fire vindere.

- Cargo Dynasty er jo oprindeligt udviklet for at øge unge menneskers interesse for en fremtid i transportbranchen. Og når man ser, hvor mange folkeskoleelever, der spiller og dygtiggør sig i det her spil, så er jeg slet ikke i tvivl om, at missionen er lykkedes, siger Magnus Købke, der betegner både arrangementet og det selvstændige liv, som Cargo Dynasty har taget i hænderne på spillerne, som en ubetinget succes.

- Det er fantastisk at se den forståelse, som så unge mennesker kan udvikle for et fag, som i mange år måske har haft ry for at være lidt kedeligt. Drengene bag M8 4 U Transport er et fremragende eksempel på, at Cargo Dynasty virkelig har den effekt, vi havde håbet at få ud af det, da vi afsatte syv mio. kroner til at udvikle Danmarks bedste undervisningsspil, og jeg er stolt over at kunne overrække checken til Borna Shahin Kiya, Jacob Øhlenschlæger Guldager, Oscar Ibsen og Andreas Kaehne Larsen.

 

 

 

 

 

 

Cargo Dynasty; Skills; Bellacenter; Finale; M8 4 U Transport; TSU; TUR; Kroggårdsskolen