Nyhed vedrørende Cargo Dynasty

01.01.2014

Cargo Dynasty vinder fornem international pris

Cargo Dynasty vinder fornem international pris

Danmarkshistoriens hidtil dyreste undervisningsspil er også verdens bedste i år, mener dommerne ved Fun & Serious Game Festival i Bilbao

Cargo Dynasty er navnet på danmarkshistoriens hidtil største og dyreste undervisningsspil til Folkeskolen og EUD. Det er skabt til – foruden at gøre skolebørn klogere – at sikre tilgangen af unge talenter til en af Danmarks vigtigste brancher, nemlig transportbranchen.

Skaberne af computerspillet har hele tiden ment, at Cargo Dynasty ikke bare var det hidtil dyreste og største, men også det fedeste af sin art. Og det har de nu fået medhold i. Endda fra fornemmeste kant.

Torsdag 28-11-2013 befandt kommerciel direktør for Serious Games Interactive Mikkel Lucas Overby sig nemlig i Bilbao for at modtage prisen for ’Best Education and Learning Serious Game’ på Fun & Serious Festivalen. En af Europas vigtigste prisuddelinger for computerspil med seriøst indhold.

- Hvis man som os udvikler spil til undervisningsbrug, så er det faktisk noget af det allerstørste, man kan komme ud for, siger Mikkel Lucas Overby og uddyber:

- Det viser os, at vi er med helt forrest i feltet i verden, når det kommer til undervisningsspil, og det er præcis dér, vi ønsker at være, siger den ambitiøse direktør.

Cargo Dynasty er allerede taget i brug på en lang række erhvervsuddannelsescentre  og folkeskoler i Danmark. I skrivende stund har spillet således 7250 danske bruger, og tallet er støt stigende.

Spillet der skal redde en branche
Cargo Dynasty er finansieret af Transportens Udviklingsfond, der er en fond som deles af fagforeningen 3F og Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik (ATL). Transportens Udviklingsfonds opgave er at være innovativ i forhold til nye tiltag, der er til gavn for transportbranchen i Danmark som helhed.

- Vi må se i øjnene, at gennemsnitsalderen for chauffører og andre ansatte i den danske transportbranche, nærmer sig de 50 år. Samtidig er vi en branche, der er i rivende udvikling, og som inden for få år får brug for et stort antal unge mennesker med hænder og hoved skruet rigtig på, siger projektchef i Transportens Udviklingsfond Magnus Købke.

Derfor satte de bedste hoveder i branchen sig sammen i 2011 og diskuterede, hvad man kunne gøre. Løsningen blev at udvikle et computerspil, som både kunne bruges i undervisningen og til at vække unge menneskers interesse for en fremtid i transportbranchen.

Håb for eksporteventyr
Det blev TUR Forlag, som fik til opgave at idéudvikle og styre udviklingen af spillet. Det skulle leve op til Folkeskolens undervisningskrav for dansk og samfundsfag for 8. Klassetrin. Således indeholder spillet omkring 800 fagrelevante quiz-spørgsmål for fagene Dansk, Matematik og Samfundsfag. Det skulle desuden kunne bruges i undervisningen på transportlinjen på  erhvervsuddannelsescentrene (EUD), og vigtigst af alt: Det skulle være sjovt at spille!

TUR Forlag sidder desuden med rettighederne til at videreudvikle og videresælge konceptet til virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Både i Danmark og i udlandet.

- Vi har hele tiden ment, at vi har gjort et vældig godt stykke arbejde med at skabe et godt og sjovt undervisningsspil, og det er sindssygt fedt, at der også er andre, der kan se dét, siger forlagschef Annette Klubien som håber, at den fornemme hæder til Cargo Dynasty kan kaste noget forretning af sig.

- Det er forholdsvist enkelt at ændre Cargo Dynasty, så det kan bruges til såvel transportuddannelserne i andre lande, som efteruddannelse i virksomheder både inden og udenlands. Det har vi en forhåbning om, at der vil være efterspørgsel til. Og det er klart, at en international pris forbedrer de muligheder, siger Annette Klubien.