29.06.2017

Folkemødet 2017 var en uhørt succes for TU

Folkemødet 2017 var en uhørt succes for TU

Årets folkemøde på Bornholm var en gedigen succesoplevelse for Transportens Udviklingsfond, som i år brugte Roadshow-lastbilen som scene. TU tager hjem med hele 11 konkrete aftaler, som skal videreudvikle transportbranchen.

Fra den 15. – 18. juni løb Folkemødet 2017 af stablen i Allinge på Bornholm, hvor op mod 100.000 danskere igen i år deltog. Og lige midt i menneskemylderet – der består af politikere, erhvervsfolk samt hr. og fru Danmark – stod Transportens Udviklingsfonds Roadshow-lastbil parkeret og tiltrak gæster i massevis.

Til forskel fra transportmesserne, der er vigtige for den interne udvikling af branchen, er Folkemødet en anledning til at knytte bånd til nye eksterne samarbejdspartnere. Og det er i den grad lykkedes, hvis man spørger Magnus Købke, projektchef i Transportens Udviklingsfond.

”Gennem mine 18 år i fonden har vores deltagelse på Folkemødet 2017 uden sammenligning været det mest udbytterige arrangement. Vi har talt med alt fra ministre, partiledere, borgmestre, direktører, styrelser, livsstilseksperter og til ganske almindelige mennesker, der var nysgerrige på vores fag. Og vi har 11 konkrete aftaler med os hjem i kufferten, som vi nu skal arbejde videre med. Det har været en næsten uhørt succesoplevelse,” forklarer Magnus Købke.

Simon ”Pak” Stenspil leverede varen
Den store succes skyldtes ikke mindst, at Roadshow-lastbilen fungerede optimalt som en indbydende scene, hvor Simon ”Pak” Stenspil – kendt fra TU’s musikvideo ”Jeg leverer varen” – fungerede som vært og ordstyrer i debatterne.

”Det har været et højdepunkt for mig at se, hvor godt det fungerede at bruge vores lastbil som scene, og hvordan Simon formåede at fastholde forbipasserende, mens han vekslede mellem rollerne som vært, ordstyrer og rapper,” forklarer Magnus Købke med henvisning til, at der blev leveret en liveoptræden af ”Jeg lever varen” midt på havnen i Allinge.

Har fortalt vidt og bredt om transportbranchen
I det hele taget har Folkemødet været en god anledning til at gøre beslutningstagere og almindelige danskere klogere på transportbranchen. 

”Vi har haft besøg af utroligt mange mennesker, der ville vide mere om vores erhverv og prøve vores lastbilssimulator. På den måde har vi også fået fortalt vidt og bredt om branchens udfordringer og ikke mindst de mange store muligheder. Vi glæder os derfor allerede nu til at gentage succesen til næste år,” slutter Magnus Købke.