31.03.2017

Transport 2017 trak mange gæster

Transport 2017 trak mange gæster

Transport 2017 bød på tre travle dage med det bedste fra transportfaget. Transportens Udviklingsfond benyttede blandt andet lejligheden til at vise sin Roadshow-lastbil frem for de mange besøgende.

Igen i år viste transportbranchen sig frem fra sin bedste side, da transportmessen Transport 2017 i weekenden indtog MCH Messecenter Herning. Og det var noget, der kunne trække folk til. Hele 25.000 gæster lagde vejen forbi over messens tre dage – 30 % flere end sidste messe i 2015.

Transportens Udviklingsfond var igen i år til stede på messen, hvor fonden blandt andet var flot repræsenteret med sin Roadshow-lastbil (billedet øverst).

”Transportmessen er altid en god anledning til, at branchen kan samles om at dyrke og udvikle vores fælles fag. Og det er en oplagt mulighed for TU til at fortælle og forklare om vores mange projekter, som skal hjælpe til at styrke vores erhverv – både øjeblikkeligt og i fremtiden,” forklarer Magnus Købke, projektchef i Transportens Udviklingsfond. 

Roadshowet var et tilløbsstykke
Et af de mange projekter er altså TU’s Roadshow– en specialdesignet Volvo-truck lastet med underholdning og undervisning, der fra 2016 begyndte at turnere rundt til landets folke- og efterskoler for at give unge et indblik i transportbranchen.

”Lastbilen var et stort tilløbsstykke, hvor både unge og voksne kunne lære og lege. Særligt er lastbil-simulatoren noget, der kan hive de yngste folk til. Her kan de få en livagtig fornemmelse af, hvad det vil sige at sidde i førersædet,” fortæller Magnus Købke.

 Alene i dette skoleår har lastbilen allerede besøgt 137 folke- og efterskoler, hvor mere end 7.000 elever har fået et indblik i transportfaget.

”Vores Roadshow-projekt kører derud af, og vi er allerede fuldstændigt booket op med skolebesøg til næste skoleår. Og så bliver vi da lidt stolte, når vi på messen får masser af flotte tilkendegivelser fra branchens egne folk. Det bekræfter os i, at vi har fat i noget af det rigtige,” slutter Magnus Købke.