24.03.2017

Vibeke repræsenterede dansk transport i Canada

Vibeke repræsenterede dansk transport i Canada

Vibeke Bach Theisel var dansk repræsentant, da der i starten af marts blev afholdt Women with Drive-konference i den canadiske storby Toronto. Hun er vendt hjem med stolthed over den danske transportbranche.

28-årige Vibeke Bach Theisel har sin daglige gang hos Frode Laursen ved Hinnerup. Her er hun udlært og ansat som chauffør, men vikarierer for tiden som disponent. I begyndelsen af marts måned byttede hun dog Østjylland ud med Canada, da hun tog turen over Atlanten for at deltage i konferencen Women with Drive.

Transportens Udviklingsfond havde inviteret Vibeke på hendes første rejse til det nordamerikanske, så hun kunne fungere som Danmarks repræsentant.

Millionbyen Toronto lagde hus til konferencen, som for tredje år i træk blev arrangeret af den canadiske organisation TruckingHR Canada. Vibeke Bach Theisel indtog også selv scenen, hvor hun fortalte om den danske transportbranche.

”Det kildede godt nok lidt i maven, da jeg var på vej op på scenen. Der stod jo flere hundrede mennesker i salen og lyttede. Men det gik let, da vi først kom i gang. Jeg var del af en paneldebat med fire andre kvindelige chauffører, hvor vi fortalte om transportbranchen i vores respektive lande,” siger Vibeke Bach Theisel.

Alt for nemt at få kørekort i Canada
Fra sin plads i salen og på scenen oplevede hun forskellene mellem Danmark, Canada og andre lande på godt og ondt.

”I Canada er det alt for nemt at få kørekort. Derovre det klares på en enkelt dag. Det ville sikkert tiltale nogen, men der var næsten ingen undervisning forbundet med det – og heller ikke øvelser på glatbane. Så de var ved at falde ned af stolene, da jeg sagde, at jeg havde en treårig uddannelse,” forklarer Vibeke Bach Theisel, og fortsætter;

”Deres model er lidt tankevækkende, når de nu kæmper med ekstreme vinterforhold og mange ulykker, hvor lastbiler er involveret,” bemærker hun.

”Vi kan være stolte over det danske system”
Selvom de store canadiske vogne og naturen i det nordamerikanske er betagende, holder Vibeke Bach Theisel på, at den danske model er at foretrække.

”Vi kan være stolte over det danske system. Vores mange regler og lovkrav giver god mening, når man sammenligner med tilstandene i andre lande. Men jeg ville nu alligevel gerne prøve at køre en af deres helt store vogne gennem det canadiske landskab,” slutter hun.